Québec II (la ciutat)

Hui hem visitat la ciutat de Québec, i de pas jo he ficat la fita nord de la meua estada al món (fins ara, és clar). Allí fa una mica més de fred que a Montréal, però no ha resultat exagerat, potser perquè no feia vent ni nevava. I sembla que divendres serà un dia més dur perquè la previsió de l'oratge indica una temperatura màxima de -17º i una mínima de -22º, per a flipar des de la meua perspectiva mediterrània.

 

La part vella de la ciutat és molt bonica, i realment sorprenent la seua arquitectura de castells (de conte) a un lloc en què els llacs es gelen i un riu amplíssim queda semicobert pels grans trossos de gel que hi suren. Ens ho estem passant de cine, entre altres coses perquè a moltes de les nostres vivències ací només els puc trobar referències a pel·lícules o a sèries de televisió (americanes del nord).

Més encara, el moment en què fins ara he patit més fred ha estat quan esperàvem per arreplegar el cotxe de lloguer amb què hem viatjat. L'empresa era la més barata que trobàrem a internet, però l'aparcament el tenien a un lloc d'ombria i hem hagut d'esperar que un operari descongelara (sí!) el pany de la porta del conductor… i després que rodara la roda esquerra de darrere (el cotxe anava però aquella roda es mantenia fixa, sembla que s'havia congelat el fre de mà, no puc explicar-vos-ho més perquè no ho havia vist mai). Una última cosa, els idiomes: ací la gent parla francés, i també saben anglés, alguns dels coneguts també saben espanyol… però la meua comunicació principal són paraules i frases curtes que espigole, i el meu somriure. Em queda molt per aprendre però no és un mal començament, trobe.

[@more@]

Quant a uardo

\'Pues\' sí, \'pues\' bé, \'pues\' jo t\'ho explicaré... Ton pare i mon pare cosins germans, i tu i jo cosins prims... \'Pues\' sí, \'pues\' bé, \'pues\' jo t\'ho explicaré...
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: Québec II (la ciutat)

 1. Pd40 diu:

  Oooooh, quina enveja!! Passa-t’ho molt bé, ha de ser molt maco.

 2. elur diu:

  Just on vull emigrar algún dia… ostres… quin envegeta!!! Aquí sí que saben el que és l’hivern!!!!

  Que vagi molt i molt rebé!!!!

  Petons!!!!

 3. trapezista diu:

  Gràcies pèl comentari i bon viatge de tornada.

Els comentaris estan tancats.